Home "Al vanaf 1991 een begrip in Montferland en omstreken"


Welkom bij De Bourgondiër! 

Al vanaf 1991 een begrip in Montferland en omstreken. 

Restaurant De Bourgondiër in Beek sluit definitief de deuren.

Lieve mensen, de combinatie van het mindere resultaat over het laatste kwartaal van 2019 samen met de verplichte sluiting vanaf 15 maart blijkt voor ons desastreus uit te pakken. We hadden zoveel plannen: voor het jaar 2020 waren enkele enthousiaste samenwerkingen gestart, de nieuwe foto’s voor de website gemaakt, geïnvesteerd in de keuken en er waren mooie ideeën om het buffet aan te vullen met nog meer lokale streekproducten.

Het eerste weekeinde van maart ontvingen we al veel annuleringen: voor het tweede weekeinde van maart werd zelfs 75% van de reserveringen geannuleerd.
Waar eerst nog de overtuiging was de overwaarde van ons pand te kunnen benutten om de gederfde omzet van deze weken wat te kunnen dragen, blijkt dat de waarde van het pand door de crisis plotseling drastisch is verminderd. Wij hebben jarenlang netjes afgelost in ons pand maar van overwaarde blijkt ineens geen sprake meer. De personeelskosten hebben wij de afgelopen weken zelf gedragen: de NOW regeling stelde als harde voorwaarde dat er de komende tijd geen ontslagen mochten vallen op last van een hoge boete. In deze onzekere periode was voor ons deze garantie niet te geven. Er zijn zoveel vragen: hoe bescherm je het personeel, wat als één van hen ziek wordt, wie gaat er straks überhaupt nog uit eten, zijn buffetten straks wel toegestaan en komen onze gasten nog wel als we alleen een menukaart hebben en niet het buffet, wie heeft er straks nog budget om uit eten te gaan, moeten we dan gaan verbouwen, hoe gaat het straks met de 1,5 meter economie? De Bourgondiër kan niet draaien met 35% van de capaciteit tegen 100% van de kosten. Het gegeven dat wij nog tot 20 mei gesloten moeten blijven en de slechte economische vooruitzichten maken dat wij geen kans zien het restaurant langer voort te zetten. De vaste lasten lopen door en de gemiste omzet van de afgelopen weken is niet meer in te halen.

Het is heel triest maar wij hebben het faillissement moeten aanvragen.

Verdrietig denken wij aan onze lieve collega’s: wie had ooit kunnen denken dat 15 maart ook echt de aller-allerlaatste keer was dat we samen hebben gewerkt: nooit meer aan het eind van de dag even “samen een drankje doen” en de dag doornemen. Heel, heel veel dank voor jullie inzet! Bedankt ook alle oud-collega’s, leveranciers en natuurlijk heel veel dank aan onze vaste gasten die ons de afgelopen jaren trouw zijn geweest.
De Bourgondiër zou op 12 december 2021 het 30-jarig bestaan vieren, het heeft helaas niet zo mogen zijn. Wij zijn in 1991 in dienst van Pieter Jan Hiddink het avontuur De Bourgondiër gestart: in 1999 hebben we De Bourgondiër overgenomen en we eindigen nu met lege handen….. het is zoals het is…. wat wij altijd mee zullen nemen zijn de geweldige herinneringen aan een fantastisch vak.

Het restaurant blijft leeg maar in ons hoofd zal het nog een hele tijd vol blijven….
Pas goed op uzelf en blijf gezond!
Gerard en Sonja

 

  

 


Restaurant De Bourgondiër in Beek is al jaren een begrip in Montferland en wijde omgeving. Of u nu met z’n tweeën bent, als familie iets te vieren hebt, een zakelijke bespreking hebt, met een paar vrienden samen komt of een personeelsavond hebt, in de Bourgondiër vindt u een gastvrij onthaal en een uitgelezen dinerbuffet in een vriendelijke, landelijke ambiance.

U geniet de gehele avond van de heerlijkste koude en warme gerechten, aangepast aan het seizoen.
Uw tafel wordt de hele avond voor u gereserveerd.

Op afspraak kunt u met uw gezelschap vanaf 25 personen ook genieten van een heerlijke brunch of een sfeervolle High Tea. 

.
 Ga naar de Saldochecker 

“Een echte Bourgondiër”

Een Bourgondiër hecht waarde aan de goede dingen van het leven. Je noemt iemand een echte Bourgondiër als hij zichtbaar van het leven geniet. Lekker eten en drinken met goed gezelschap in een gezellige omgeving stelt hij zeer op prijs. Hij gunt iedereen datzelfde plezier. Dus onthaalt hij zijn gasten op een goede maaltijd met een prima glas wijn, in een aangename omgeving, waar je rustig kunt genieten van wat zijn Bourgondische keuken te bieden heeft.