Mailing nieuwsbrief Achterhoeks scharrelei

Doetinchem, dinsdag 1 augustus 2017 
 
 
Beste klanten Achterhoekse Scharrelei, 
 
Er is de laatste tijd veel geschreven via kranten en TV over besmette eieren met Fipronil, een bestrijdingsmiddel welke op pluimvee bedrijven is gebruik voor bestrijding van bloedluis bij kippen. 
 
De dagverse Achterhoekse Scharreleieren welke wij aan u leveren, komen van pluimveehouderij  Roy Tomesen uit Dichteren.  
 
Pluimveehouderij  Tomesen is 100% vrij van Fipronil, daar Roy Tomesen dit absoluut niet toestaat dat dit soort middelen gebruikt mogen worden op zijn bedrijf. Het is daarom NOOIT gebruikt op zijn bedrijf en Roy heeft nooit zaken gedaan met het Barneveldse bedrijf dat in het nieuws is. . 
 
Als de stallen leeg zijn, dan worden deze weer gereed gemaakt voor nieuwe kippen. Dit gebeurd door middel van Thermokill. Hierbij worden de stallen opgewarmd, waarbij de temperatuur oploopt tot 50° à 60° Celcius door middel van verhitting  en dat 5 tot 6 dagen achtereen, hierbij worden de bacteriën, maar ook de bloedluis gedood op een veilige manier zonder chemicaliën. Hierbij wordt samengewerkt met de firma Van Eck BV uit Son op Breugel. Voor meer informatie over Thermokill kunt u kijken op: www.vaneckbv.nl
 
Vandaag zijn door de NVWA (Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit) een aantal eicodes bekend gemaakt van eieren waarin een te hoog Fipronil gehalte is aangetroffen. Willen nogmaals benadrukken dat wij geen zaken hebben gedaan met Chickfriend Barneveld en in onze stallen geen Fipronil is gebruikt.  

Onze eieren zijn gegarandeerd VEILIG en onze  eicode is 2-NL-4050401, deze komt niet voor in de NVWA lijst.  
 
Hopende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht u vragen hebben dan vernemen wij dat graag van u. 
 
Met vriendelijke groeten, Huub Veenes Achterhoekse Scharrelei   

Terug naar nieuws overzicht
“Een echte Bourgondiër”

Een Bourgondiër hecht waarde aan de goede dingen van het leven. Je noemt iemand een echte Bourgondiër als hij zichtbaar van het leven geniet. Lekker eten en drinken met goed gezelschap in een gezellige omgeving stelt hij zeer op prijs. Hij gunt iedereen datzelfde plezier. Dus onthaalt hij zijn gasten op een goede maaltijd met een prima glas wijn, in een aangename omgeving, waar je rustig kunt genieten van wat zijn Bourgondische keuken te bieden heeft.